DSC_0565_V2-1
DSC_0621

BIFA: Voetbal outreach

Organisatie: BIFA (Brazilian International Football Academy).
Project: Asean for Christ

Reaching out to people in Thailand and Asia; Disciple and open Churches using Football and other sports as a tool of evangelism".

Achtergrond: Jardel da Silva is een voormalig profvoetballer uit Brazilië. Hij en zijn vrouw Inez hebben visie voor hun bestemming als zendingswerkers in Azië door middel van voetbal.

Wat is ASEAN? De ASEAN (Association of Southeast Asian Nations, Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties) is een organisatie van tien landen in Zuidoost-Azië, vergelijkbaar met de Europese Unie. Doel is het bevorderen van economische, culturele en politieke samenwerking (Bron: Wikipedia). De ASEAN werd op 8 augustus 1967 opgericht door de Filipijnen, Indonesië, Maleisië, Singapore en Thailand met de Declaratie van Bangkok. Het sultanaat Brunei werd in 1984 lid, Birma (nu Myanmar), Cambodja, Laos(1997) en Vietnam (1995) volgden later. De landen telden in 2002 samen 500 miljoen inwoners.

Locaties: BIFA is onder de naam 'Chiang Rai Football School' gevestigd in Chiang Rai in het noorden van Thailand, vlakbij meer gesloten landen zoals Myanmar/Birma and Laos. Daarnaast is BIFA onder de naam 'UB United Football Club' gevestigd in Ulaanbatar, de hoofdstad van Mongolië.

Activiteiten: Naast de eigen bediending traint BIFA mensen in:

  • Hoe voetbal te gebruiken in de outreach naar mensen
  • Eén op één discipelschap
  • Het stichten van kerken

In september 2014 werd de eerste voetbalschool (Football Academy) geopend in Chiang Rai, Thailand. De doelgroep van deze school bestaat uit kinderen, tieners en jong volwassenen. De snel groeiende activiteiten bestaan onder meer uit evangelisatie, discipelschapstraining en training via de locaal geplante kerk.

caleb-hero-4424.1280x0

Reaching Destinations

caleb-icon-tel-7079

06 - 13 76 46 93

caleb-icon-mail-7080